اولین باره که به کاهو میای؟ راهنمای سایت رو حتما بخون!
سوال ۱ روز دوم مرحله ۲ دوره ۲۳: رشتهی نزدیک
بازی رنگی - سوال ۱ - مرحله ۲ - ۱۳۹۳
وزنهها و ماشین جادویی - سوال ۲ - مرحله ۲ - ۱۳۹۳
گاوی خسیس - سوال ۳ - مرحله ۲ - ۱۳۹۳
انتقال مهرههای گاوی - سوال ۴ - مرحله ۲ - ۱۳۹۳
یافتن کوچکترین پیچ و مهره با مقایسه آنها
دنباله و جادوگر - دوره ی 24 - مرحله ی 2
مسئله ی مسیر و شبکه - مرحله ی 2 – دوره ی 23
در این قسمت میتونی به یک پرسش پاسخ بدی. اگه میخوای در مورد پرسش بحث و اظهار نظر کنی از قسمت «ثبت نظر» استفاده کن.
پاسخت رو دقیق و کامل بنویس، از عکس استفاده کن و اگه لازمه به منابع (کتاب یا سایت) ارجاع بده.
اگه پرسش یا پاسخها مفید هستند حتما بهشون رای بده تا پرسشها و پاسخهای خوب مشخص بشن.
توی قسمت پیشنمایش میتونی ببینی متنی که نوشتی چجوری روی سایت دیده میشه.
خیلی مهم: برای اینکه به خط بعد بری باید دوتا Enter بزنی.
میتونی از تگهای معمولی و سادهی html هم استفاده کنی.
با دکمههایی که بالای ویرایشگر قرار دارند کلی کار میشه کرد. از عکسگذاشتن بگیر تا لیست شمارهدار. حتما امتحانشون کن.
برای نوشتن علائم ریاضی میتونی از Mathjax استفاده کنی.
راهنمای Mathjax رو از سایت
math.stackexchange
بخون.
برای نوشتن عبارت ریاضی وسط جمله، اون عبارت رو بین دوتا $ قرار بده.
برای نوشتن عبارت ریاضی تو یه خط جدید اون رو بین دوتا $$ قرار بده.
1400 نفر از سه کشور مختلف داریم. هدف جبارزید یافتن سه نفر از این افراد است که از سه کشور متمایز باشند. جبارزید تعداد افراد هر کشور را نمیداند و فقط می داند که این ۱۴۰۰ نفر، از سه کشور مختلف هستند و از هر کشور حداقل یک نفر وجود دارد. او در هر مرحله میتواند تعدادی از این افراد را انتخاب کند و به استاد نشان دهد تا استاد در جواب، عددی بین یک تا سه بگوید که مشخص میکند این افراد از چند کشور مختلف هستند. جبارزید میخواهد با کمترین تعداد مرحله به هدف خود برسد.
الف- ثابت کنید جبارزید میتواند این کار را در حداکثر ۲۳ مرحله یا حتی کمتر انجام دهد. -۱۴ نمره
ب- ثابت کنید جبارزید نمیتواند در کمتر از ۱۲ مرحله به هدف خود برسد. -۱۴ نمره
توضیح برای بخش ب: اگر ثابت کنید جبارزید در کمتر از ۱۱ مرحله نمیتواند این کار را انجام دهد ۸ نمره از ۱۴ نمره ی بخش را میگیرید و اگر ثابت کنید در کمتر از ۱۰ مرحله نمیتواند این کار را انجام دهد ۶ نمره از بخش را دریافت میکنید.
الف) افراد را از ۱ تا ۱۴۰۰ شماره گذاری میکنیم و پیشوند 𝑖 یا 𝑝𝑖 را مجموعه ی افراد با شماره های ۱, ۲, ۳, . . . , 𝑖 تعریف می کنیم. روشی ارائه می دهیم که در آن جبارزید با پرسیدن حداکثر ۲۳ پیشوند از استاد، سه فرد از کشور های متمایز پیدا کند:
پاسخ استاد به سوال 𝑝𝑖 را 𝑎𝑛𝑠(𝑝𝑖) می نامیم. داریم 𝑎𝑛𝑠(𝑝۱) = ۱ و 𝑎𝑛𝑠(𝑝۱۴۰۰) = ۳ و به ازای هر ۱ ≤ 𝑖 ≤ ۱۳۹۹ داریم 𝑎𝑛𝑠(𝑝𝑖) ≤ 𝑎𝑛𝑠(𝑝𝑖+۱) . پس دنباله ی 𝐴 = 𝑎𝑛𝑠(𝑝۱), 𝑎𝑛𝑠(𝑝۲), . . . , 𝑎𝑛𝑠(𝑝۱۴۰۰) به شکل ۱,۱, . . . ,۲,۲,۲, . . . ,۳,۳,۳, . . . ,۳ می باشد. اگر 𝑝𝑥 و 𝑝𝑦 کوچکترین پیشوندهایی باشند که 𝑎𝑛𝑠(𝑝𝑥) = ۲ و 𝑎𝑛𝑠(𝑝𝑦) = ۳ ، آنگاه افراد با شماره ۱ و 𝑥 و 𝑦 از سه کشور متفاوتند. پیدا کردن هر یک از 𝑥 و 𝑦 با استفاده از الگوریتم جست و جوی دودویی (باینری سرچ) روی دنبال هی 𝐴 با ۱۱ مرحله امکانپذیر است، پس به این صورت در ۲۲ مرحله می توان پاسخ را یافت .
با تغییر در جست و جوی دودویی میتوان تعداد مراحل را تا ۲۰ نیز کاهش داد!
ب) حالت هایی را «زیبا» در نظر می گیریم که یک کشور ۱۳۹۸عضو داشته باشد و دو کشور تک عضوی باشد؛ c(1400, 2) حالت زیبا وجود دارد. روش دلخواهی در نظر میگیریم که با حداکثر ۱۱ پرسش مسئله را حل میکند. چون پاسخ هر مرحله عددی بین ۱ تا ۳ است، در عمل 11^3 نتیجه ی مختلف از پرسش ها در این روش ممکن است پیش بیاید، پس حداکثر 11^3 گزارش مختلف (گزارش ۳ نفری که از کشورهای مختلف هستند) می تواند ارائه کند. این روش روی هر یک از c(1400, 2) حالت زیبا به یکی از حداکثر 11^3 نتیجه ی خود میرسد. پس طبق اصل لانه کبوتری ۴ حالت زیبا هستند که به یک گزارش برابر می رسند و این یعنی روش گفته شده درست کار نمی کند؛ زیرا هر نتیجه ی (𝑎 ,𝑏,𝑐) برای حداکثر ۳ حالت زیبا پاسخ درستی میدهد ( ۳ حالت بر اساس این که کدام یک از 𝑎 و 𝑏 و 𝑐 از کشور ۱۳۹۸ نفره باشد.) پس امکان ندارد روشی با ۱۱ پرسش درست کار کند، و حداقل ۱۲ پرسش لازم است .