اولین باره که به کاهو میای؟ راهنمای سایت رو حتما بخون!

ورود ثبت‌نام راهنما درباره‌ی کاهو
پرسش‌ها برچسب‌ها کاربر‌ها سوال بپرسید!

آمار پرسش:

  • پرسیده شده: 2015-01-09 09:27:37 -0500
  • مشاهده شده: 534 بار
  • بروز شده: 2015-07-09 09:11:14 -0500

پرسش‌های مشابه:

شبکه $n\times n$ پایدار

پیدا کردن گراف دوبخشی کامل یکرنگ

حداکثر تعداد یال‌های گراف بدون مثلث

آیا گراف قویا همبند است؟

اثبات همبند بودن مکمل گراف ناهمبند

همه را با تلفن خبر کنید - دوره ی 05 - مرحله ی 1

رنگ‌آمیزی صفحه بخش‌بندی شده توسط دایره‌ها با دو رنگ

دنباله ی درجات گراف

پیدا کردن مولفه های قویا همبند گراف جهت دار

انگور، آن هم از نوع «درختی» - آزمون دوم آزمایشی شاززز

نکاتی در مورد نوشتن پاسخ:

در این قسمت می‌تونی به یک پرسش پاسخ بدی. اگه می‌خوای در مورد پرسش بحث و اظهار نظر کنی از قسمت «ثبت نظر» استفاده کن.
پاسخت رو دقیق و کامل بنویس، از عکس استفاده کن و اگه لازمه به منابع (کتاب یا سایت) ارجاع بده.
اگه پرسش یا پاسخ‌ها مفید هستند حتما بهشون رای بده تا پرسش‌ها و پاسخ‌های خوب مشخص بشن.

استفاده از ویرایشگر:

توی قسمت پیش‌نمایش می‌تونی ببینی متنی که نوشتی چجوری روی سایت دیده میشه.
خیلی مهم: برای اینکه به خط بعد بری باید دوتا Enter بزنی.
می‌تونی از تگ‌های معمولی و ساده‌ی html هم استفاده کنی.
با دکمه‌هایی که بالای ویرایش‌گر قرار دارند کلی کار می‌شه کرد. از عکس‌گذاشتن بگیر تا لیست شماره‌دار. حتما امتحان‌شون کن.

علائم ریاضی:

برای نوشتن علائم ریاضی می‌تونی از Mathjax استفاده کنی. راهنمای Mathjax رو از سایت math.stackexchange بخون.
برای نوشتن عبارت ریاضی وسط جمله، اون عبارت رو بین دوتا $ قرار بده.
برای نوشتن عبارت ریاضی تو یه خط جدید اون رو بین دوتا $$ قرار بده.

سیاه‌کردن رنگ تمام راس‌های گراف سیاه و سفید

5

Good byeGood byeGood byeGood byeGood byeGood byeGood byeGood byeGood byeGood byeGood byeGood byeGood byeGood byeGood byeGood byeGood byeGood byeGood bye

گراف
2015-01-09 09:27:37 -0500
دمرل 152 ● 3 ● 5 ● 12
پاک‌کردن   ویرایش سوال
نظرات

به نظر من نمیشه گفت همیشه می توان !!!

2015-01-09 12:01:19 -0500 المپیاد

خب همیشگیه دیگه

2015-01-09 12:06:06 -0500 چشمک

فردا می گم

2015-01-09 13:21:21 -0500 چشمک

برای دور ۴ تایی که درسته

2015-01-10 15:08:35 -0500 کلم برگ

آره دیگه !

2015-01-10 23:40:02 -0500 چشمک

2 پاسخ

7

خب با استقرا اثبات می کنم. پایه n=1 که درسته.

فرض کنید برای n-1 هم درسته.

حال یک گراف n راسی در نظر بگیرید . یک راس دلخواه را کنار می گذاریم حال اگه با انجام عملیات برای n-1 راس این راس هم سیاه شد که هیچ .اگر نشد این کار را بزای تمام ریوس مس توان تکرار کرد که در صورتی که به خواسته ی مسیله نرسیدیم پس عملیاتی وجود دارد که برای هر راس p رنگ تمام ریوس به جز p را می توان عوض کرد ازین پس وقتی میگم کار یا حرکت منظورم این کاره.

مسیله به دوحالت تقسیم می شه اگر n زوج بود اینکار را برای هر راس تکرار می کنیم چون هر راس n-1 بار رنگ عوض کرده پس در اخر تمام ریوس سیاهند. حال اکر nفرد بود.یک راس زوج به نام v حتما وجود دارد این راس و تمام همسایه هایش را s مینامیم حال اگر این حرکت را برای تمام ریوس درون s انجام دهیم تمام ریوس بیرونی رنگشان عوض شده و s تماما سفید مانده حال این حرکت را برای راس v انجام می دیم وتمام گراف سیاه می شه.

بفرمایید اینم راه حل البته می توان اثبات کرد که به تمام حالت های رنگ امیزی می توان رسید ولی اثبات سخت تر است. اون سوالو خودم می ذارم

2015-01-30 10:37:16 -0500
متین 330 ● 4 ● 9 ● 20
پاک‌کردن   ویرایش پاسخ
نظرات

این که خیلی واضحه تعداد ریوس فرده و مجموع درجات زوجه پس حداقل یک راس حتما زوجه

2015-01-30 11:45:15 -0500 متین

+1

2015-01-31 09:02:06 -0500 پوبا

اقا یه اثبات با لانه هم داره که خیلی خوبه ولی واقعا ننی تونم بنویسم طول می کشه ما هم که وقت نداریم خواستم بگم فک کنین قشنگه یه جورایی شبیه یه تیکه از اینه زیر مجموعی زوج همسایه و ...

2015-01-31 13:53:06 -0500 متین
5

آقا این راه‌حلی که من دارم یه کم طولانیه، شاید راه‌حل کوتاه‌تری هم باشه، اما من همین راه حل طولانی رو می‌گم چون جنبه‌ی آموزشی داره. البته خیلی وارد جزییات نمی‌شم که طولانی نشه.

قسمت۱: تبدیل کردن مساله‌ گراف به مساله $n$معادله و $n$مجهول

یه روش خوب برای حل این مسايل اینه که اینا رو تبدیل کنیم به $n$معادله و $n$مجهول به پیمانه‌ی دو. برا ی اینکه منظورم رو بفهمید برای این مساله این جوری می‌شه:

ما در نهایت هر راس رو یا تغییر رنگ دادیم یا ندادیم (اگه دو بار تغییر رنگ بدیم، انگار که اصلا تغییر رنگ ندادیم). بنابراین می‌تونیم $x_i$ رو تعریف کنیم آیا راس $i$ام تغییر رنگ داده یا نه. حالا برای اینکه مطمئن شیم در نهایت هر راسی فردبار تغییر رنگ داده، باید ممطمئن باشیم $xor$ همه‌ی راس‌هایی که با این راس مجاور هستند با خود این راس برابر ۱ می‌شود. پس به ازای هر راسی یه معادله‌ی این شکلی داریم: $x_{i_1} \oplus x_{i_2} \oplus ... x_{i_k} = 1$

اگه این $n$تا معادله رو بنویسیم، به یک دستگاه $n$معادله و $n$مجهولی به پیمانه‌ی ۲ می‌رسیم (چون همه چی xor هست اصطلاحا گفته می‌شه پیمانه‌ی ۲). بنابراین از اینجا به بعد ما باید نشون بدیم این دستگاه معادلات حداقل یک جواب دارد. یعنی می‌شه جوری مقادیر $x_i$ها رو صفر یا یک گذاشت که در نهایت به ازای هر راس، حاصل xor خودش و همه‌ی همسایه‌هاش یک بشه.

مثلا برای یک گرافی که شماره‌های رئوسش ۱ و ۲ و ۳ هستند و راس ۱ به راس ۲ و ۳ متصل هست، دستگاه معادلات این شکلی می‌شه:

$x_1 \oplus x_2 \oplus x_3 = 1$

$x_1 \oplus x_2 = 1$

$x_1 \oplus x_3 = 1$

قسمت ۲: بررسی روش حل مساله $n$معادله و $n$مجهول

برای حل دستگاه معادلات خطی یکی از روش‌های معمول روش حذف گاوسی است که معمولا در مدارس برای حل ۳معادله-۳مجهول به بچه‌ها آموزش می‌دن. تو این روش می‌یان توی هر معادله، به جز یک متغیر، ضریب بقیه‌ی متغیرها رو صفر می‌کنن. این کار با جمع کردن معادله‌ها با هم دیگه انجام می‌دن.

مثلا برای دستگاه معادلات بالا، اگه معادله‌ی اول و دوم رو جمع کنیم، به معادله‌ی $x_3=۰$ می‌رسیم (دقت کنید که عملگرمون xor هست). اگه اولی و سومی رو جمع کنیم به معادله‌ی $x_2=۰$ می‌رسیم. اگه هر سه تا رو با هم جمع کنیم به معادله‌ی $x_1=1$ می‌رسیم.

حذف گاوسی در واقع یه الگوریتمی است که با اعمال اون رو هر دستگاه $n$ معادله و $n$ مجهول می‌شه به دستگاهی رسید که توی هر معادله‌اش، حداکثر یک متغیر وجود داشته باشه و بنابراین به راحتی بشه دستگاه رو حل کرد! توصیه می‌کنم اگه روش رو بلد نیست حتما یادش بگیرید.

قسمت ۳: اثبات اینکه همیشه دستگاه جواب داره

تو این مساله روش حذف گاوسی اگه بخواد برای دستگاه معادلات xorای که ساختیم به جواب نرسه، به یه معادله‌ای می‌رسه که ضریب همه‌ی متغیرهاش صفر شدن ولی باید حاصل جمع اونها یک بشه. ما باید ثابت کنیم همچین اتفاقی نمی‌افته (برهان خلف).

فرض کنیم همچین اتفاقی افتاد. یعنی باید تعدادی از معادلات اولیه‌مون باشند که اگه با هم جمع‌شون کنیم (درواقع xor کنیم)، سمت چپ معادله هیچ متغیر باقی نمونه و سمت راست حاصلش یک بشه. چون $n$تا معادله‌ی اولیه که داشتیم، سمت راست همه‌شون یک بوده، پس باید فردتا‌معادله‌ی اولیه باشن که xor سمت چپ‌شون صفر شده و xor سمت راست‌شون یک شده.

اما چون دستگاه معادلات از روی گراف ساخته شده، اگر $x_i$ در سمت چپ معادله‌ی $j$ام باشد، $x_j$هم در سمت چپ معادله‌ی $i$ هست. از طرفی هر راس توی معادله‌ی متناظر خودش هم قرار داره. اگه همه‌ی این‌ها رو با هم جمع کنیم، چون فردتا معادله داشیم، در کل فردبار از $x_i$هایی خواهیم داشت که معادلات‌شون انتخاب شدن. بنابراین هیچ وقت سمت چپ حاصل جمع این معادلات صفر نمی‌شه و حداقل ضریب یکی از متغیرها باید یک باشه. (اگه این تیکه‌اش مبهمه، لازمه خودتون روی کاغذ یه کمی فکر کنید تا درکش کنید)

2015-01-30 01:22:08 -0500
فامیل دور 317 ● 7 ● 7 ● 15
پاک‌کردن   ویرایش پاسخ

پاسخ شما

فقط در صورتی که پاسخی برای این پرسش دارید، آن را اینجا بنویسید و برای بحث کردن از قسمت «ثبت‌ نظر» استفاده کنید. شما می‌توانید قبل از وارد شدن به سایت پاسخ خود را بنویسید. این پاسخ ذخیره می‌شود و زمانی که شما وارد سایت شدید یا ثبت‌نام کردید منتشر می‌شود.

پیش‌نمایش:

کلیه‌ی حقوق این سایت متعلق به کمیته‌ی ملی المپیاد کامپیوتر است.