اولین باره که به کاهو میای؟ راهنمای سایت رو حتما بخون!

ورود ثبت‌نام راهنما درباره‌ی کاهو
پرسش‌ها برچسب‌ها کاربر‌ها سوال بپرسید!

آمار پرسش:

  • پرسیده شده: 2015-02-19 11:03:26 -0500
  • مشاهده شده: 408 بار
  • بروز شده: 2019-04-14 08:59:42 -0500

پرسش‌های مشابه:

سوال ۱- جدول n*n از اعداد ۱ تا n داده شده...

سوال ۲- برش نواحی یک جدول n در n

سوال ۳ - رنگ آمیزی دیوار خانه‌ی عمو نقّاش

سوال 5- احداث جاده و مرکز پلیس در شهرهای کشور علی کوچولو

سوال 6- وزن کم ترین زبان n کلمه ای که هم پیشوند -آزاد باشد و هم پسوند-آزاد

سوال ۷- مجموعه‌ی سه‌ تایی‌ های پایدار

سوال ۸- دایره‌های دوبه‌دو نامتقاطع روابط

سوال 2- قورباغه‌ي پهلوان روی محور اعداد صحیح

سوال ۵- رنگ‌آمیزی پراکنده یک جدول با رنگ‌های سیاه و سفید

سوال ۶- سطل‌ها و توپ‌ها- نشان دهید در هر ۲۰ حرکت متوالی ناچاریم دست کم یک بار به سراغ سطلی با کم‌تر از ۱۰ توپ برویم.

نکاتی در مورد نوشتن پاسخ:

در این قسمت می‌تونی به یک پرسش پاسخ بدی. اگه می‌خوای در مورد پرسش بحث و اظهار نظر کنی از قسمت «ثبت نظر» استفاده کن.
پاسخت رو دقیق و کامل بنویس، از عکس استفاده کن و اگه لازمه به منابع (کتاب یا سایت) ارجاع بده.
اگه پرسش یا پاسخ‌ها مفید هستند حتما بهشون رای بده تا پرسش‌ها و پاسخ‌های خوب مشخص بشن.

استفاده از ویرایشگر:

توی قسمت پیش‌نمایش می‌تونی ببینی متنی که نوشتی چجوری روی سایت دیده میشه.
خیلی مهم: برای اینکه به خط بعد بری باید دوتا Enter بزنی.
می‌تونی از تگ‌های معمولی و ساده‌ی html هم استفاده کنی.
با دکمه‌هایی که بالای ویرایش‌گر قرار دارند کلی کار می‌شه کرد. از عکس‌گذاشتن بگیر تا لیست شماره‌دار. حتما امتحان‌شون کن.

علائم ریاضی:

برای نوشتن علائم ریاضی می‌تونی از Mathjax استفاده کنی. راهنمای Mathjax رو از سایت math.stackexchange بخون.
برای نوشتن عبارت ریاضی وسط جمله، اون عبارت رو بین دوتا $ قرار بده.
برای نوشتن عبارت ریاضی تو یه خط جدید اون رو بین دوتا $$ قرار بده.

سوال ۴ - روشی برای انتخاب سالن انتظار در هر روز و دیدن تلویزیون آن در شهر المپیادی‌ها

2

ایستگاه راه‌آهن شهر المپیادی‌ها $n$ سالن انتظار دارد و در هر سالن یک تلویزیون برنامه پخش می‌کند. می‌دانیم صدا و سیمای کشور المپیادی‌ها دارای $n$ شبکه‌ی تلویزیونی است. در اولین روز سال ۱۳۸۷ در تلویزیون هر سالن انتظار٬ یکی از این شبکه‌ها پخش می‌شود٬ به طوری که هر یک از این $n$ شبکه بر روی دقیقاً یکی از این $n$ تلویزیون دیده می‌شود. می‌دانیم راه‌آهن ترتیب پخش شبکه‌ها روی این $n$ تلویزیون را به ترتیب خاصی در پایان هر روز تغییر می‌دهد.

  • یک تعریف: یک ترتیب نوشتن اعداد ۱...تا $n$ در یک ردیف را یک جای‌گشت از این اعداد گوییم. مثلاً <۴٫۵٫۲٫۱٫۳> (از چپ به راست) یک جای‌گشت از اعداد ۱ تا ۵ است و ۲ عدد سوم این جای‌گشت است.

راه‌آهن یک جای‌گشت سرّی به نام $\pi$ از اعداد ۱ تا $n$ دارد که ما از آن بی‌اطلاعیم. البته می‌دانیم که به ازای هر $i$٬ اگر تلویزیونی در یک روز شبکه‌ی $i$ام را نشان دهد٬ در روز بعد حتماً شبکه‌ی شماره‌ی $\pi_i$ (یعنی عدد $i$ام از جای‌گشت $\pi$) را نشان خواهد داد.

متأسفانه ما هر روز مجازیم تنها یکی از سالن‌های انتظار (و در نتیجه فقط تلویزیون آن سالن) را به انتخاب خود ببینیم و به این ترتیب شماره‌ی شبکه‌ای که در آن پخش می‌شود را متوجه شویم.

روشی برای انتخاب سالن انتظار در هر روز و دیدن تلویزیون آن ارائه کنید تا به کمک آن در حداکثر $2n-1$ روز به جای‌گشت $\pi$ دست پیدا کنیم و در نتیجه روند تغییر پخش شبکه‌ها در تلویزیون‌ها را بفهمیم.

مرحله۲ کلاس-دوم ۱۳۸۷
2015-02-19 11:03:26 -0500
محمدی 2185 ● 55 ● 63 ● 94
پاک‌کردن   ویرایش سوال
نظرات

سلام میدونستید انجمن علمی نخبگان دانشگاه صنعتی شریف مسابقه تخصصی مهارت سنجی برنامه نویسی و داده کاوی گذاشته است آدرس سایتش www.fanavard.com

2015-08-06 07:34:07 -0500 امیر شکری

سلام میگم یک سر به سایت www.fanavard.ir بزنید. مسابقات برنامه نویسی شون شروع شده. گواهی رسمی از طرف دانشگاه شریف می ده. 50 تا سکه هم جایزشه

2016-10-27 07:45:36 -0500 امیر شکری

1 پاسخ

2

گراف جهت دار $G$ را متانظر با جایگشت $\pi$ تعریف میکنیم، که هر راس آن متناظر با یکی از اعداد $1$ تا $n$ است و در این گراف به ازای هر $i$ از 1 تا $n$ از $i$ به $\pi_i$ یال میکشیم (یعنی یال از راس $i$ خارج و به راس $\pi_i$ وارد میشود).

اصل1: اگر بتوانیم گراف $G$ را بیابیم به راحتی قادریم که جایگشت $\pi$ را بیابیم.

اصل2: از آنجا که در گراف $G$ از هر راس دقیقا یک یال خارج شده و به هر راس دقیقا یک یال وارد شده است، پس گراف $G$ به تعدادی دور افراز میشود.

با توجه به اصل 2 روند پخش شبکه ها در هر سالن مربوط به یک دور از گراف $G$ است.

برای یافتن گراف $G$ الگوریتم زیر را پیش میگیریم:

به ازای $i$ از 1 تا $n-1$ اینکار را میکنیم:

به سالن شماره ی $i$ میرویم و تا زمانی که تلویزیون آن سالن شبکه ای را پخش کند که تا به حال ما آن را ندیده ایم، درون آن سالن میمانیم. در نتیجه وقتی در یک روز میبینیم که این تلویزیون این سالن شبکه ی $i$ و در روز بعد شبکه ی $j$ را پخش میکند، میفهمیم که در گراف $G$ راس $i$ به $j$ فلش دارد. وقتی به شبکه ی تکراری رسیدیم، میتوانیم دوری مانند $C$ از گراف $G$ را که روند پخش برنامه ی سالن شماره ی $i$ براساس دور $C$ است را بیابیم.

اصل3: وقتی دور $C$ را یافتیم با توجه به شبکه ای که در آخرین روزی که سالن $i$ بودیم پخش میشد، میتوانیم از آن به بعد در هر روزی بدون رفتن به سالن $i$ بفهمیم که سالن $i$ در آن روز چه شبکه ای را پخش میشود.

فرض کنید پس از $d$ روز الگوریتم گفته شده تمام شد. وقتی الگوریتم گفته شده را تمام کردیم با توجه به اصل3 میتوانیم بفهمیم که در روز $d$ام هرسالن های 1 تا $n-1$ در حال پخش کدام شبکه است. از آنجا که هر روز هر دو سالن یک شبکه ی متفاوت را پخش میکنند پس به ازای $n-1 $ شبکه میدانیم این شبکه درکدام سالن در حال پخش شدن است، پس معلوم میشود که شبکه ی باقیمانده (شبکه ای غیر از $n-1$ شبکه ای که در سالن های 1 تا $n-1$ در حال پخش شدن است) در این روز (روز $d$ام) در سالن $n$ ام در حال پخش شده است. پس میتوانیم تشخیص دهیم که روند پخش سالن $n$ام متعلق به کدام دور از گراف است. به این صورت که اگر در روز $d$ ام در سالن $n$ام شبکه ی $t$ پخش شود، اگر قبلا شبکه ی $t$ را در یکی از سالن ها دیده بودیم، پس میدانیم $t$ در کدام دور است. در غیر این صورت راس $t$ در گراف $G$ به خودش فلش دارد(یعنی تشکیل طوقه میدهد). زیرا اگر به هرکدام از $n-1$ راس دیگر گراف متصل میشد، آنگاه درون دور آنها قرار داشت و ما قبلا شبکه ی $t $ را میدیدیم. از آنجا که هر شبکه ها را حداقل یکبار دیده ایم و به ازای هر سالن از 1 تا $n-1$ در هر کدام از این سالن ها دقیقا یک شبکه ی تکراری دیده ایم، پس در مجموع $n-1$ شبکه ی تکراری دیده ایم. پس $d=n+n-1=2n-1$ است. پس در $2n-1$ روز به پاسخ دست یافته ایم.

2019-04-14 08:58:30 -0500
غزوو 1304 ● 7 ● 14 ● 24
پاک‌کردن   ویرایش پاسخ

پاسخ شما

فقط در صورتی که پاسخی برای این پرسش دارید، آن را اینجا بنویسید و برای بحث کردن از قسمت «ثبت‌ نظر» استفاده کنید. شما می‌توانید قبل از وارد شدن به سایت پاسخ خود را بنویسید. این پاسخ ذخیره می‌شود و زمانی که شما وارد سایت شدید یا ثبت‌نام کردید منتشر می‌شود.

پیش‌نمایش:

کلیه‌ی حقوق این سایت متعلق به کمیته‌ی ملی المپیاد کامپیوتر است.